Title:
Engridients: TEŠLAI: 200 gramų sviesto 4 vienetai kiaušinių 200 gramų grietinės 200 gramų miltų 170 gramų cukraus 50 gramų kakavos (riebios, kokybiškos) 2 šaukšteliai vanilinio cukraus 1.5 šaukštelio kepimo miltelių GLAJUI: 150 gramų juodojo šokolado 50 gramų sviesto
Preparation: 1. Sviestą ištirpinti ir palikti šiek tiek atvėsti. 2. Kiaušinius išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi ir purumo. Supilti sviestą, grietinę, berti kakavą ir išplakti. Įmaišyti persijotus miltus ir kepimo milelius, kad neliktų sausų gumuliukų. 3. Tešlą supilti į kepimo formą (galima ją prieš tai iškloti kepimo formoje). Peiliu perbraukti per kekso vidurį išilgai, kad kepdamas keksas gražiai kiltų, iir kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą. Ar iškepęs, galima patikrinti įsmeigus medinį pagaliuką į storiausią kekso dalį - jeigu ištrauksite švarų, keksas iškepė. Jeigu kartais kekso viršus imtų smarkiau ruduoti, kol keksas dar neiškepęs, tiesiog pridenkite jį folijos arba kepimo popieriaus lapu. 4. Iškepusį keksą pirmiausiai atvėsinti formoje, o tada galutinai atvėsinti ant grotelių. Pjaustyti reikėtų tik visiškai visiškai atvėsusį, o dar geriau - pastovėjusį per naktį, nes tada skoniai susistovi ir atsiskleidžia visas puikumas. 5. Glajus nėra būtinas, bet jeigu jį gaminsite, tiesiog virš garų vonelės ištirpinkite šokoladą su sviestu ir juo apliekite visiškai atvėsusį keksą. PASTABA. Didelei 26-28cm formai.
Url:
Tags: asdghjk Pyragai Karšti Ilgalaikiai Sriubos Mišrainės Šalti Tėčio Užkandžiai Saldumynai Sausainiai