Title:
Engridients: sviesto, 150 g cukrus, 160 g miltai, 300 g druska, 1 žb. kiaušiniai, 3 vnt. varškė, 500 g kepimo milteliai, 1 a. š. grietinė, 50 g spanguolių uogienės (nebūtinai)
Preparation: Tešla: Minkštą sviestą išsukti su 80 gr cukraus, įkulti kiaušinį, dėti greitinę, kepimo miltelius, miltus, druską ir užminkyti tešlą. 2/3 tešlos iškočioti į skardą ir kepti apie 10 min. Įdaras: Varškę pertrinti su cukrumi ir vienu tryniu (kitą palikti pyrago viršuj tepti), baltymus (šaltus!) išplakti iki standžių putų ir sumaišyti su varškės mase. Išimtą pagrindą padengti spanguolių uogiene, krėsti varškės masę ir užkloti likusiu tešlos lapu. Puošti rombais. Viršų tepti plaktu kiaušiniu tryniu. Kepti apie 40 min, atvėsinti. Valgyti kitą dieną.
Url:
Tags: asdghjk Pyragai Karšti Ilgalaikiai Sriubos Mišrainės Šalti Tėčio Užkandžiai Saldumynai Sausainiai