Title:
Engridients: Pagrindui: 1 kiaušinis 100 g cukraus 50 g šalto sviesto 200 g miltų 1 a.š. kepimo miltelių žiupsnelis druskos Įdarui: 600-700 g kubeliais pjaustytų obuolių 100 g razinų 20 g sviesto 50 g rudojo cukraus (arba pagal skonį, priklausomai nuo obuolių rūgštumo) 20 g krakmolo 40 ml vandens 30 g migdolų plokštelių 2 v.š. citrinos sulčių Medaus užpilui: 70 g rudojo cukraus 15 g sviesto 2 v.š. medaus 35 ml pieno
Preparation: * Pagrindas. Kiaušinį išplakame su cukrumi. Miltus sumaišome su kepimo milteliais, druska, sudedame supjaustytą sviestą ir triname rankomis, kol gausime trupinius. Supilame kiaušinius, užminkome tešlą, suvyniojame į maistinę plėvelę ir padedame 30 min. į šaldytuvą. * Įdaras. Į puodą beriame obuolius, razinas, sviestą, cukrų ir citrinos sultis. Maišydami ant nedidelės ugnies pakaitiname viską 10 min. Krakmolą ištirpiname vandenyje ir supilame į obuolių masę. Nukeliame nuo viryklės. Kepimo formą ištepame riebalais, rankomis paskirstome tešlą ant dugno ir sienelių. Dugną keliose vietose subadome šakute. Dedame įdarą, ant viršaus užbarstome migdolus. * Užpilas. Visus produktus dedame į puodą, pakaitiname iki užvirimo, sumažiname ugnį, paverdame kelias minutes ir užpilame ant obuolių. * Pyragą kepame iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 min., kol viršus gražiai parusta. Pyragą visiškai atvėsiname (bent 2-3 val.) Skanaus!
Url:
Tags: asdghjk Pyragai Karšti Ilgalaikiai Sriubos Mišrainės Šalti Tėčio Užkandžiai Saldumynai Sausainiai