Title:
Engridients: 500 g. margarino 220 g. cukraus 850 g. miltų 2 kiaušiniai 8 g. kepimo miltelių iki 50 g. vandens 700 g. obuolių džemo arba kitokios uogienės 80 g. žemės riešutų
Preparation: Margariną palaikyti kambario temperatūroje, kad pasidarytų minkštas. Tuomet į jį sudėti cukrų ir gerai ištrinti šaukštu, kol cukraus kristalų nebesimatys. Į šią masę įdedame du plaktus kiaušinius ir vėl gerai išmaišome, kad masė būtų vienalytė. Į šią masę pilame miltus sumaišytus su kepimo milteliais, dapilame šiek tiek vandens ir minkome. Tešla turi būti minkšta, bet nelimpanti prie rankų, todėl ir nenusakytas tikslus vandens kiekis (reik žiūrėti pagal tešlą ar reikia daug vandens, o jeigu tešla limpa prie rankų, šiek tiek dadėkite miltų). Kai tešla paruošta, imamės darbo. Ketvirtadalį tešlos iškočiojame į lakštą, kokių 4mm storio. Tuomet specialiu tešlos pjaustuku apipjaustome kraštus, kad būtų gražios formos stačiakampis. Jį pjaustome juostelėmis , kokių 4 cm pločio, tada perpjauname per pusę arba į tris dalis (priklausomai, kokio ilgio juostelių norite). Ant šių juostelių konditeriniu švirkštu išspaudžiame obuolių džemą (gali būti ir kitokia uogienė, svarbu, kad nebūtų skysta). Džemą dedame ant kas antros juostelės (kaip parodyta nuotraukoje). Tada tuščiaja juostele uždengiame juostelę su džemu. Kraštus paspaudžiame, kad suliptų. Dedame į skardą, patepame plaktu kiaušiniu ir pabarstome riešutėliais ( žemės riešutai truputi apkepti, susmulkinti ir sumaišyti su trupučiu cukraus). Kepane orkaitėje 210 laipsnių temperatūroje apie 20 min. Juostelių gaunasi daug, jas galima laikyti mėnesį. Taigi galėsite mėgautis patys bei pavaišinti draugus.
Url:
Tags: asdghjk Pyragai Karšti Ilgalaikiai Sriubos Mišrainės Šalti Tėčio Užkandžiai Saldumynai Sausainiai