Title:
Engridients: http://dailona.livejournal.com/56333.html 3 litrai vandens 300 g jautienos faršo 2 vidutiniai svogūnai (~100 g) 2 didesnės morkos (~200 g) 100 g smulkių vermišelių (aš tiesiog sulaužiau spagečius) 2 v.š. manų kruopų 6 bulvės (~600 g) druska, pipirai, prieskoniai
Preparation: - Faršą pasūdyti, pridėti prieskonių ir gerai išmaišyti su 2 v.š. manų kruopų. Iš gautos masės formuoti nedidelias frikadeles. Frikadelių dydis šiek tiek mažesnis už graikinio riešuto. Man iš 300 g faršo gaunasi 25-30 rutuliukų. - Svogūną supjaustyti smulkiai, bulves kubeliais, o morkas stambiai sutarkuoti. - Į užvirusį vandenį sudėti daržoves: bulves, svogūnus, morkas. Kai vanduo vėl užvirs - sriubą pasūdyti ir paskaninti prieskoniais. - Po kelių minučių po vieną sumesti frikadeles. Virti 20-25 min. - Tada suberti vermišelius arba traumuotus spagečius. Pavirus dar 5 min. paragauti, prieskoniais ir druska "išlyginti" skonį. - Išjungus ugnį palikti uždengtą puodą dar 15-20 min. ir tada jau kviesti valgyti košės sriubos:
Url:
Tags: asdghjk Pyragai Karšti Ilgalaikiai Sriubos Mišrainės Šalti Tėčio Užkandžiai Saldumynai Sausainiai